Medische Fitness

Medische Fitness houdt in dat je onder supervisie van een fysiotherapeut, zelfstandig komt sporten. Wij hebben hier de gehele oefenzaal/fitness ruimte tot onze beschikking van de sportschool Newstyle Healthcenters.Voorafgaand zal er een intake gepland worden, hierin wordt er samen met jou gekeken naar je doelen, wat je wilt bereiken en wordt er hierbij samen een trainingsschema opgesteld. Met dit trainingsschema kan je vervolgens zelfstandig aan de slag onder supervisie van ons team van specialisten.

Waarom medische fitness?

Soms is een fysiotherapeutisch traject / revalidatie voor een groot deel al afgerond, maar blijft het verstandig om verder te trainen voor een optimaal herstel of een stuk preventie in de toekomst.

Bijvoorbeeld bij recidiverende (terugkerende) rugklachten. Je kan ervoor kiezen om dit zelfstandig thuis of in de sportschool te doen, echter is het soms fijner om dit traject samen te doorlopen met de fysiotherapeut maar is 1 op 1 begeleiding niet meer nodig of is het handig dat dit onder supervisie gebeurd. Dit is de reden dat wij medische fitness aanbieden.

Ook is het uiteraard mogelijk dat je komt trainen zonder dat je al bij ons onder behandeling bent geweest. Mogelijk vind je het fijner om te sporten met begeleiding van een fysiotherapeut ipv alleen in de fitness, ook dan ben je welkom om deel te nemen aan ons medische fitness.